Refurbishment of the Social Centre

On the 8th of January 2007 work started refurbishing the Social Centre and toilets at our Scott Street premises in Keighley. The work was completed on the 3th of April 2007.

The Lena Anderton Meeting Room

The work included modernising and extending the kitchen, replacing the tables and chairs, improving the lighting and heating, replacing the carpets, fitting vertical blinds to the windows, upgrading the induction loop and public address system.

Before

The photograph shows the Lena Anderton Room prior to the refurbishment. Nine picnic style folding formica tables dominate the room. Around the tables are beech coloured dining room chairs. The chairs have a padded seat and a hard wooden back. The carpet is blue and there are blue curtains at the windows. Light is provided by a fluorescent strip light.

 

 

 

After

Lena Anderton Room After the Refurbishment

The Photograph shows the Lena Anderton Room following the refurbishment. The old picnic style tables have been replaced by modern, beech effect tables and the tables are fitted with castors allowing them to be moved around easily and can be folded for storage when not in use. The folding mechanism allows the table to be folded by one person without requiring any lifting.

The dining room style chairs have been replaced by beech style chairs with burgundy coloured fabric padded backs and seats. Some of the chairs have arms. The chairs can also be stacked to save space when not in use.

The curtains at the windows have been replaced by vertical blinds that allow the light coming from outside to be controlled.

The combination of the new lighting and redecoration gives the room a bright, warm and clean modern feel.

The Kitchen

Before

The Kitchen Before RefurbishmentThe photograph of the kitchen before the refurbishment. The kitchen is a galley style kitchen with a gas oven that doubles up as a shelf for a tea urn. To the left of the gas oven is a double cupboard providing space for food preparation. A wall divides the kitchen from the Lena Anderton Meeting Room. Above and to the left and right of the oven is are three cupboards. Above the cupboards various kitchen items are stored. The walls are pink with blue and white tiles.

After

The Kitchen After Refurbishment The photograph shows a clean modern galley style kitchen. The wall dividing the Lena Anderton Meeting Room and the kitchen has been removed allowing for the kitchen to be extended giving a large work surface and more storage space. The Gas oven has been replaced by an integrated stainless steel electric oven and hob. Above the hob is an integrated extractor fan with light. The pink walls have been replaced by champaign marble effect tiles providing a modern clean feel.

Toilets and Lobby

Work has included modernising and creating two extra female toilets, extending the accessible toilet, improving the heating and lighting including automatic lighting in the toilet cubicles, improved signage, fitting UPVC entrance doors and replacing the flooring.

First Floor

Work has included redecoration of all rooms, improved signage and lighting, independently controlled heating and installation of air conditioning in Technology Rooms (April 2006). Improvements to visibility of stairs to Technology Room 2 (second floor). Renaming of the Vision Resource Centre to Daily Living Shop

What's New

Wednesday 10 and 17 July from 10am to 3.30pm, 31 Scott Street, Keighley

Our living with sight loss courses gives people the opportunity to meet and chat with other people living with sight loss in a relaxed, informal environment. Our volunteer speakers, who are people living with sight loss, tell their stories and answer questions.

To mark our 110th Anniversary a new tactile map was unveiled at a special event held on Tuesday 9 May 2017.

Show your support with peronsalised greeting cards